Üdv.mindenkinek !
Először is köszönöm,hogy "szabad a pálya" Tisztelt NP !
Találtam egy csodálatos gombát,de mivel nem volt nálam gép nem tudtam sem fényképezni,sem beazonosítani :(Érdekelne kik lehetettek ők,ehhez kérném a segítséget,tudom fotó nélkül nem egyszerű.2 napja keresem a neten,de semmi
A 2 gombát 1000M-es magasságban fenyőerdőben találtam pár napja.(Ausztria-Salzburgerland-Pongau)
Első ránézésre tinórunak gondoltam és kiszedtem a száraz fenyőgallyak alól,ekkor ért a meglepetés.
Gomba:6-8cm magas;5-6cm széles;egyenes tönk,melyen alig ér túl a kalap;kalap lapos max.1cm magas,kinyilva nem volt;tönk alsó 2/3 része és a kalap csodálatos kakaóbarna,mintha kakaóporral be lenne szórva;tönk felső harmada erős sárga,csodaszép;kalap a tönkkel össze volt nőve,se lemezt sem csövet nem láttam;amely gombát felvettem kettévágtam,belül csodálatos sárga-fehér márványmintás,vizes és kellemes gombaillatú;összetapasztás után szinte összeragadt olyan sok víz volt a tönkben.
A másik gombát a helyén hagytam,ma visszamentem,hogy lefotózzam,de sajnos nem találtam meg
Egyébként rengeteg a rókagomba,van már vargánya és rengeteg galóca, galambgomba.Utóbbiakat nem ismerem és nem is bántom,jobb a békesség
Találtam jó pár disznófülgomba kupacot is,csodálatos fiatalon.Eddig nem ismertem,de a neten utánanéztem.Élmény volt az erdőben látni és itt mindent megtudni róla.
Kérném tehát a tippeket,melyeket tisztelettel előre is köszönök !
Teszek fel pár képet az idei gombákról,ha sikerül.