Isten hozott, Vendég
Felhasználónév: Jelszó: Emlékezz rám

Főzős
(1 viewing) (1) Vendég

TOPIC: Főzős

Az kihagyható, vagy helyettesíthető más kucsmával. Csak nem volt szívem otthagyni az idei utolsókat.Már nem voltak a legcsinosabbak, de pépesítve ez nem látszik...

Re: Főzős #2657 13 ápr. 2014 05:05 #2839

  • saci56
  • Kijelentkezve
  • Szilágyi Sándor
Ez remek! Mármint a "mit ne pirítsunk"! Folyt.?
Utolsó szerkesztés: 13 ápr. 2014 05:07 általa: saci56. Ok: Nem írta ki, hogy mire volt válasz.

Re: Főzős #2657 13 ápr. 2014 14:15 #2841

Igen, ígértem folytatást, ahogy majd a szezon hozza magával emlékeztetőül a fajokat. Most gyorsan átfutottam, hol is tartok vele eddig, még két hónapig időszerű, legalább. Amit esetleg mostanában hozzá tehetek majd, hogy a géva, amikor már rostosodik, vagy vannak már olyan részei, lebenyei, ugyancsak ide tartozik.
Utolsó szerkesztés: 13 ápr. 2014 14:58 általa: liscsim.

Re: Főzős 02 máj. 2014 09:58 #2945

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Gombaszedő hét végi ebédjei:
szegfűgomba krémleves,
pácolt fűzfatüdő roston, zöldborsós újkrumplival,
póréhagymás-tejszínes szentgyörgy gomba csirkecombbal,
gévagomba vadmártásban, krumplifánk.
(képek később)

Re: Főzős . (->#2945) 02 máj. 2014 12:23 #2946

  • riffentyu
  • Kijelentkezve
  • A legjobb dolgok váratlanul történnek.
Milyen tüdeje van a fűzfának? - gondolta a malacka...
De hajszen a fűzvatüdő a gévagomba másik neve. Apropositos: ki jönne velem gévázni? A "sznobgombászok" nem gyünnek, mert a géva nem ollan jó, nem ollan nemesgomba... mi szeretjük viszont. ))

Re: Főzős . (->#2946) 02 máj. 2014 13:20 #2947

  • veszand
Találó név. Ez jobban tetszik mint a "géva"
Képzeld mióta nyitott szemmel járok az erőműben látom, hogy meglepően sokféle gomba lakik itt. Még fűzfatüdő is. Igaz még nem olyan csúnya nagy, hanem olyan szép kicsi!
holnap lefotózom.

Re: Főzős . (->#2945) 02 máj. 2014 13:24 #2948

  • veszand
Hűha!
No de ilyet!
Az anyja!

Re: Főzős 06 máj. 2014 14:34 #2965

  • veszand
Kezdő gombász géva variációi, a Netgombász receptvilág segítségével.

Tavaszi géva gomba leves tejfölös habarással, és szárított-őrölt szegfűgomba por ízesítés nélkül. ( mert az még nincs nekem )
DSCN0540.jpg


Fűzfatüdő gomba paprikás magyarosan, félbarna tönkölybúza kenyérrel. ( saját sütés )
DSCN0545.jpg


Párolt csírkehús gomba újhagymával, és rizsbogjával.
DSCN0549.jpg

Re: Főzős . (->#2965) 06 máj. 2014 17:54 #2969

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Alakul!
A leves mitől tavaszi, friss zöldség, vagy merthogy tavasz van?
Utolsó szerkesztés: 06 máj. 2014 17:56 általa: NP.

Re: Főzős 06 máj. 2014 19:14 #2975

  • veszand
Ezt dicséretnek veszem. Köszi.
Mindkettő állítás igaz. Tavasz van, de a levesbe csak tavaszi zöldségek kerültek. Sárgarépa, fehérrépa, krumpli. Persze nem sok, hogy a gomba íze domináljon, a többi zöldség csak a tartalmas íz kialakítása miatt.

Re: Főzős . (->#2965) 07 máj. 2014 21:28 #2980

  • riffentyu
  • Kijelentkezve
  • A legjobb dolgok váratlanul történnek.
Jól néznek ki. A szalvéta is tetszik.

Re: Főzős . (->#2980) 07 máj. 2014 23:50 #2981

  • veszand
Vigyázat, a szalvéta nem ehető! Nem csak legyet ölő galóca...

Gombaszedő hét végi ebédjei 08 máj. 2014 17:09 #2982

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Sült csirkecomb tejszínes szentgyörgygomba raguval
Pácolt gévagomba roston sütve, mentás zöldborsóval
Aprópecsenye gévagombával, mustármártásban
Csatolmányok:
  • veszand
Hijjj! A vargányás tinóruját neki! Ez aztán a tuti! Igazán lenyűgöző! Lazán előadott tömör profizmus. Megéheztem, ennem kell valamit!
  • veszand
Nagypapi! Hogyan pácoltad a gévagombát?
  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Sós-fokhagymás (1 gerezd szeletekre vágva) tejben egy éjszakán át.

Re: Főzős 14 máj. 2014 10:53 #3009

Rókapaprikás lesz.
2014-05-1410.43.32.jpg

Re: Főzős . (->#3009) 14 máj. 2014 11:27 #3010

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
nagyon pedofil...
LP megintene, hogy vágod, és nem töröd.

Re: Főzős . (->#3010) 14 máj. 2014 12:12 #3011

Akkora csokrokban nő, a méretesekkel kitörik a kicsik egy része is. S, hogy vágom? A túlnyomóan kicsit macerás tépkedni.

Re: Főzős . (->#3011) 14 máj. 2014 13:31 #3012

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Engem nem zavar, ez a kedvenc róka méretem.
Börzsöny?
Utolsó szerkesztés: 14 máj. 2014 13:38 általa: NP.

Re: Főzős . (->#3012) 14 máj. 2014 14:09 #3013

Hazai...

Re: Főzős . (->#3013) 22 máj. 2014 15:38 #3064

  • rizike
Ide is felteszem, mert végül is főzéshez kellene!
Sziasztok! Václav Malovicky: Švejk útleíró szakácskönyvét keresem. Már próbálkoztam könyvesboltban de ott már elég rég nem kapható, antikvárkönyv-keresőben sem, vagy túl sokba kerül:( . Találtam egyet az apród-ban, de aki árulta, az most meg eltűnt. Az lenne a kérdésem, hogy néhány hétre kölcsönbe nincs-e valakinek meg a könyv? "Pestiek, Pest környékiek előnyben" jeligére! Köszönöm szépen a segítséget! Rizike
Létrehozás ideje: 0.25 másodpercek

Copyright © 2012 NetGombász Egyesület.
Webmester: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.