Isten hozott, Vendég
Felhasználónév: Jelszó: Emlékezz rám

Főzős
(1 viewing) (1) Vendég

TOPIC: Főzős

Re: Főzős 20 jún. 2021 22:54 #17243

Kucsmaragu + tejszín bepárolva, újhagyma. Szűrt paradicsomszósz, oregánó, bazsalikom, sonka, (mozzarella,) vajon pirított vargánya. (Meg még 4 gombamentes. )
Csatolmányok:

re: #17243 (->spityu) 21 jún. 2021 11:45 #17244

Jól néz ki. Van kiszállítás is?

re: #17244 (->gywareka) 21 jún. 2021 14:49 #17245

Egyelőre nincs. Épp elég stressz legyártani 8 pizzát úgy, hogy pontosan elég legyen minden feltét. A tűz / hőmérséklet megfelelő legyen minden időpillanatban. A feltétek megfelelő módon legyenek darabolva stb.
A kucsmás egyébként nagyon tömény lett, 5-6 méterről érezték az illatát. Ahogy elhaladtam vele, kérdezték: "Ez gombás?"

re: #17245 (->spityu) 21 jún. 2021 16:58 #17246

Kár!

Látod a pizza is olyan mint a nő! Jobb a húsos mint a gombás.

re: #17246 (->gywareka) 22 jún. 2021 00:41 #17247

Jájj... Ezzel mondjuk vitatkoznék, legalábbis a pizza tekintetében! Azt amúgy elfelejtettem hozzátenni, hogy nem minden sikerült úgy, ahogy szerettem volna, de a képről leolvasható. A mozzarella is a nagy kapkodásban maradt ki, mondjuk nélküle is ugyanúgy jó. És igen, 450-500 fokon nagyon nem olyan a gépészkedés, mint egy 200-250 fokos sütő esetében.
Utolsó szerkesztés: 22 jún. 2021 00:42 általa: spityu.

Re: Főzős 03 júl. 2021 21:05 #17250

Sziasztok,

engedjétek meg, hogy figyelmetekbe ajánljam egy gombásztársunk, véleményem szerint nagyon szép munkáit.
Minden darab kézzel készül, nincs két egyforma, ahogy a természetben sem.
Karaktereket választhattok két méretben és négyféle színváltozatban.

Alapvetően fűszerek, szárítmány, tárolására is alkalmasak.

  • Nagy méretű (kb. 9x6 cm, 30 ml) gomba. 1., 3., 5., 7. számozásúak.
  • Kis méretű (kb. 8x4,5 cm, 30 ml) gomba: 2., 4., 6., 8. számozásúak.
  • Üveg fűszertartó (250 ml): 9., 10. számozásúak.
  • Üveg fűszertartó festett törzsű: 11. számozású.


Elérhetőséget egyelőre privátban tudok adni.
Csatolmányok:
Utolsó szerkesztés: 03 júl. 2021 21:12 általa: gywareka.

re: #17250 (->gywareka) 03 júl. 2021 22:35 #17251

Gratulálok az ötlethez és a megvalósításhoz is! Én arra gondoltam a múltkor, hogy fogok egy kartonpapírt, kivágok belőle egy vargánya alakot és teleragasztom szárított vargányával. A tetején meg átfűzök egy madzagot és kész a visszapillantóra akasztható Wunderpilze.
Az üvegekből amúgy nincsen 5 lityis?

Egyébként meska-ra velük. Szerintem eléggé eredeti ötlet.
Utolsó szerkesztés: 03 júl. 2021 22:38 általa: spityu.

Re: Főzős 20 szept. 2021 21:28 #17331

  • sumi
  • Kijelentkezve
SÖRTÉSZTA!

Szóval, megírom hátha valaki szeretné reprodukálni.

Mennyiségeket csak nagyjából írom, a végeredménynek egy sűrű palacsinta tésztára kell hasonlítania.

Hozzávalók:

- 1 Doboz sör 1/2 l
- 40-50 dkg liszt
- 1dl tej
- 4 tojás
- só

A tojást vagy szétválasztjuk vagy nem (ha igen akkor a fehérjéből habot verünk és a kész tésztához óvatosan hozzákeverjük ).
Én az előbbit választottam, szerintem a sörben elegendő a bubi így elegendő a tésztának.
Szóval a tojásokat összekeverjük kb. a sör felével és a tejjel, sóval, majd hozzáadjuk a liszt 4/5-ét, ezt simára keverjük, jöhet hozzá a maradék sör. Amennyiben a tészta túl híg, úgy adunk hozzá még lisztet.

Ennyi

Jó étvágyat!
Csatolmányok:

re: #17331 (->sumi) 21 szept. 2021 11:13 #17332

Sumi, én ezt elkövettem.

Bár a sör nagy részét én ittam meg nem a tészta...
(Kevesebb mennyiséget csináltam)

De így is finom lett. Sőt!

Picit kevesebb liszttel és csempésztem borsot is a tésztába.
Nem rontotta el!
Csatolmányok:
Utolsó szerkesztés: 21 szept. 2021 11:25 általa: gywareka.

re: #17332 (->gywareka) 21 szept. 2021 22:23 #17333

  • sumi
  • Kijelentkezve
Igen jól néz ki.
Borsot a gyerekek miatt kihagyom, de biztos vagyok benne, hogy csak jobb lett...

Én is sütöttem itthon még párat tegnap, de nem tudtam felhasználni a gyűjteményt, de így is maradt mára..

Képet nem készítettem, így marad a korábbi
Utolsó szerkesztés: 21 szept. 2021 22:24 általa: sumi.

Re: Főzős 22 szept. 2021 13:22 #17334

Káposzta gomba, ahogy még nem készítettük.A gombát tisztítás után leforráztam,kizsírozott formába tettem,szórtam közé füstöltsajt kockákat,majd leöntöttem a következő keverékkel: 3 dl tejföl, 2db tojás, 3gerezd fokhagyma,só,bors, vegyes gombapor. Tetejét megszórtam reszelt sajttal. 180 fokos Sütőben 25 perc alatt elkészült.
Csatolmányok:
Utolsó szerkesztés: 22 szept. 2021 13:25 általa: padarj.

Re: Főzős 26 dec. 2021 23:53 #17381

A márciusit továbbgondoltam. Másfél kilós vaddisznó tarja öntöttvasban körbepirítva, só, fűszer. Mellé 2 adag cskg. ragu (kb. 80 deka friss kucsma némi vöröshagymával dinsztelve). Szalonnával betakarás (inkább csak kenyérszalonnát ajánlanék, de csak ennyi volt, így ki lett egészítve húsossal) + 2 db közepes vöröshagyma mellé, 8 kis gerezd fokhagyma. Lefedve, tűzhelyen párolódtak a dolgok fél órán át (a ragu sincs zsírjára sütve). Utána fedővel ment előmelegített sütőbe, 180 fokra. Amikor igazából már elkészült, kivettem a szalonnákat és a vöröshagymákat, majd fedő nélkül pirítottam egy kicsit. Lemertem a zsírt, kb. 1 centi víz volt még alatta. Lefedve, 150 fokon egy kicsit pároltam el belőle, azért, hogy ugyan víz alapú, de sűrűbb szaft képződjön. Ekkor már gyakran locsoltam a húst. Ezután sütőből ki, lefedve pihentetés, néha locsolás. Ami jó volt: a hús hihetetlenül omlós lett, még a képen látható, a vastagabb végről vágott szelet is, ami kissé vaskos rostokat is tartalmazott. Omlósabb lett, mint egy háziból készült pulled pork. A friss vöröshagyma szaftképzés céljából került bele, be is vált. Ami nem annyira tetszett: a kucsma egy árnyalatnyival kevesebb füst ízt is átvehetett volna az irdalt szalonnától. Az előíz nagyon tömény kucsma, az utóíz meg nagyon tömény füst (a szalonna kistermelői, durván akácos, alapból mondjuk jó). A hús íze, aromája szerintem jó lett. Köretnek hagymás tört krumpli (zsír, vöröshagyma, sárga krumpli, só, vaj).
Csatolmányok:
Utolsó szerkesztés: 27 dec. 2021 08:43 általa: spityu.
Létrehozás ideje: 0.21 másodpercek

Copyright © 2012 NetGombász Egyesület.
Webmester: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.