Isten hozott, Vendég
Felhasználónév: Jelszó: Emlékezz rám

Főzős
(1 viewing) (1) Vendég

TOPIC: Főzős

Gombaszedő vacsorája 05 dec. 2013 16:25 #2482

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Akár a zöldborsó helyett, akár pluszban hozzátéve némi pirított gombát,
máris kész a "gombaszedő gyors vacsorája".
/Ha nem pirított, hanem nyers a gomba, akkor az elején, nem a sütés előtt./

Re: Főzős 18 jan. 2014 20:30 #2590

Na ez mi lesz? Nem biztos, hogy kézenfekvő, de Tamás és NP egyből kitalálja. Ők majd csak hétfő este mondják meg, ha más addig nem.
DSC00557.jpg

Re: Főzős . (->#2590) 18 jan. 2014 21:50 #2593

Csak saccolom, de hátha... a farsangi 'saltimbocca'
Ha tévednék, akkor is nagyon biztatóan néz ki. Jó étvágyat az ínyenceknek!

Re: #2593 20 jan. 2014 19:52 #2600

Majdnem. Kis híján Luca széke lett, de végül mégis csak barna (alap) mártás született belőle. A folytatásban barna gomba mártás, aztán egyebek...

Re: #2593 21 jan. 2014 17:13 #2603

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Bizony, a klasszikus barna (spanyol) mártás Luca széke.
Gondolom, a csontokat először lepirítod.
Azt hiszem, nem erre tippeltem volna, nem látom tisztán, hogy csont, vagy csülök.

Re: #2593 21 jan. 2014 19:25 #2604

Pirítom, persze, és igen, borjúcsont. Nagyon jó lett, egy-két évig megint nem csinálok, legfeljebb fizetésért..

Re: #2593 22 jan. 2014 12:40 #2607

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Erre emlékszel még? Ez nem annyira macerás, minden esetre időigényes.

Re: #2593 22 jan. 2014 17:43 #2608

Emlékszem, hogyne. A barna mártás plusz kényelmetlensége a folytonos kevergetés, mert nem szabad "ésszerűen" a végére hagyni a berántást. Annak brutalitása sajnos csak több órás, óvatos forralással simul harmóniába az egészben.

Farsang'14 25 jan. 2014 12:03 #2611

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Még titok, hogy ki mit készít a farsangra, de én elárulom:
Szömi süt 2 lemez nigella maggal megszórt olívás kiflicskét,
én kavartam egy könnyű sherrys-mascarponés vargányahabot.
Fotók később.

Re: Farsang'14 . (->#2611) 04 febr. 2014 15:20 #2634

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Nem csak fotók, recept is.
Utolsó szerkesztés: 04 febr. 2014 16:57 általa: NP.

Re: Főzős 16 febr. 2014 16:10 #2639

Nagyon hamar ébred a természet, nekünk is élesztgetni illene a Közös gombát.

Re: Főzős 23 febr. 2014 08:47 #2657

Receptvilágunkban egy kis gomba-konyha technológia.

Re: Főzős 01 márc. 2014 20:47 #2673

  • Gatilla
Sziasztok!

Új vagyok még itt!
Köszönöm a felvételemet a "klubba".
Első hozzászólásomban egy tegnapi főzőcském eredményét mutatom be:
Csilis tejszínes osztrák csészegomba gatilla módra.

DSC_0606.JPG


30dkg gombából készítettem, amit majd 2 órán át tisztítottam konyhakészre, kegyetlen meló, így nem fogom sűrűn megismételni...
Ellentétben a közhiedelemmel, a gomba nem fakult ki, van íze, bár nem túl erős, és az állaga szerintem nagyon jó!
Utolsó szerkesztés: 01 márc. 2014 20:51 általa: .

Medvehagyma 17 márc. 2014 12:00 #2718

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Váncsa cikk a medvehagymáról, az ő szokott jó stílusában
Utolsó szerkesztés: 17 márc. 2014 12:01 általa: NP.

Re: Főzős . (->#2673) 17 márc. 2014 16:42 #2719

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Szia Gatilla, bíztató kísérlet, kevesen főznek csészegombával!

Re: Főzős 17 márc. 2014 16:43 #2720

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .

Medvehagymás-vargányás pogácsa 28 márc. 2014 16:18 #2757

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Csatolmányok:
Ezt azt hiszem, kipróbálom! Idén még csak a hagyományos egyenlő mennyiségű túró, vaj, liszt alapú mh pogácsát csináltam, kell egy kis változatosság.
Mi azért választjuk mindig az utóbbit, mert fejből megy. Persze a jobbaknak a másik is megy emlékezetből.
Én ma elkövettem egy érdekes levest, jórészt erdei anyagokkal, egyenesen a természetből érkezett a legtöbb hozzávaló. Most a fotogénné tétellel nem vacakoltam, a nyűgös derekam miatt, így csak írásban. Nem tudom milyen krémlevesnek nevezzem, a legjellemzőbb tulajdonsága , hogy erősen zöld. Ilyen nevet viszont nem adok, "feketelevest" már elsütöttem egyszer. Technológiát most mellőzve, mert az erdei termékek érdekesek ez esetben:
-pépesítve kevés cseh kucsma, sok medvehagyma, jó marék turbolya
-betétként tucatnyi pusztai kucsma, és zsenge komló hajtás darabok
Kóstolás előtt készült a bejegyzés, kiderült, hogy ez az agymenésnek tűnő ötlet ragyogó volt. Életem egyik legjobb levese, ajánlom kipróbálni. Nem polgárpukkasztás volt ennyi féle erdei termék, inkább véletlen. Azért kell bele bolti dolog is; tejszín, tojás, mert tehenet, és tyúkot nem találtam. (még)
  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
liscsim írta:
Mi azért választjuk mindig az utóbbit, mert fejből megy.

Varietas delectat.

A leves már kóstolás előtt is ígéretesen hangzott,
de Szömi cskg-allergiája miatt nálunk nem lesz étlapon.
Létrehozás ideje: 0.17 másodpercek

Copyright © 2012 NetGombász Egyesület.
Webmester: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.