Sziasztok!
Másik fórumon ill. az interneten olvastam, hogy a szürke tölcsérgombát lehet szárítani, panírozva fagyasztani stb. A kérdésem az volna, hogy a szárítottat csak por alakban célszerű felhasználni, ugye?
Illetve sütésre készen (panírozva) ha lefagyasztom, hogyan kell megsütni, hogy jó legyen? Eddig ilyesmivel csak megmaradt csiperke esetében próbálkoztam, többször is, de bármilyen hőfokú olajba is tettem, mindig lehámlott a bundája, gusztustalan lett a végeredmény (ettől függetlenül megettem

). Vagy a panírozásnál rontok el valamit? Só, liszt, tojás, zsemlemorzsa (finommal, durvával is próbáltam).
Sütés előtt nem szoktam kiolvasztani, mégis ázott jellegű lesz a bevonat - lehet, hogy pont emiatt?
Ha valóban lehet panírozottan elrakni a kérdéses gombából, a rokonaival is meg lehet ezt tenni (lp., ltp.)? Egyszer fagyasztottam zsenge ltp-ket, de max. 2 hetet bírtak ki így. Főzve (pl. pörköltként) lehet, hogy tovább is elállna, de azt még nem próbáltam. Meg inkább rántottaként szeretem.
Nem kell, hogy fél évig elálljon, inkább az volna a cél, hogy pár hét alatt egyem meg azt a mennyiséget, amit amúgy 2-3 nap alatt, a végére már majdnem undorodva tőle (na jó, azért nem.)

A savanyítástól kicsit idegenkedem, elsősorban panírozásra volnék kíváncsi.