Isten hozott, Vendég
Felhasználónév: Jelszó: Emlékezz rám

Főzős
(1 viewing) (1) Vendég

TOPIC: Főzős

re: #7259 (->NP) 23 okt. 2015 19:29 #7261

Írtam már erről. A kellően friss gombákkal semmi gond. Az idősb kiritkult példányok viszont-fajtól is függő mértékben- bizony beáznak. Ezeket pucoljuk másképp, aztán ha arra való, aszaljuk.

'Gombaszedő vacsorája" 11 nov. 2015 17:09 #7424

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Ez még a tegnapi naphoz tartozik, csak este már lusta voltam feltenni.
Roston sült vargánya (lencsepürével, fokhagymás pirítóssal).
Csatolmányok:

re: #7424 (->NP) 22 nov. 2015 13:16 #7479

  • riffentyu
  • Kijelentkezve
  • A legjobb dolgok váratlanul történnek.
nyammmmi, jól néz ki

Re: Főzős 30 márc. 2016 18:23 #7869

Csak vázlatosan, irodalmi vénámat nem találom;
-Pusztai kucsma(az se baj, ha mégiscsak sok) kacsazsíron, majd saját levében alaposan párolva(min. 20 perc)
-hozzáforralok ~fél liter mascarpone sajtot, vagy valami jó natúr sajtrémet, majd a már lereszelt saját készítésű fél éves kéksajtot
-friss mezei kakukkfű, legvégül lezserül vágott medvehagyma, só, frissen őrölt színes bors
-Al dente spagettire tálalom.(azonnal kell enni, ezért nincs kép )
Utolsó szerkesztés: 01 ápr. 2016 07:01 általa: liscsim.

re: #7869 (->liscsim) 31 márc. 2016 17:16 #7889

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Kb. ez lesz ma a 'gombaszedő vacsorája'
Mascarpone nincs kéznél, de van tejszín, és Saint Agur kéksajt, a többi OK.
Bónuszként maradék felcsíkozott kacsamell kerül még hozzá, a jus-vel együtt.
Csatolmányok:
Utolsó szerkesztés: 01 ápr. 2016 09:47 általa: NP.

Töltött kucsmák 18 ápr. 2016 15:18 #8112

Még áprilisban készült 27 máj. 2016 16:48 #8350

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Göngyölt csibecomb sült kápiás íkg-val,
kacsacomb jerezi borral sütött vargányával.
Csatolmányok:
Utolsó szerkesztés: 27 máj. 2016 17:07 általa: NP.

Re: Főzős 01 jún. 2016 09:52 #8396

Kedves Gombásztársak!

Nem akartam szét off-olni a fórumot így jobb kategóriát nem találva itt szeretnék egy kérdést feltenni...

Megpróbálkoznék szárítmány készítésével és ehhez segítségül hívnék egy aszalógépet, mert hallottam, hogy sokaknál bevált.

Nagy lelkesen ránéztem egy internetes áruház kínálatára, de megdöbbentem annak nagyságán. (www.mall.hu/aszalo)

Amennyiben tudnátok segíteni, tapasztalatokkal, kiválasztást elősegítő szempontokkal, nagyon hálás lennék és nem utolsósorban ez megkönnyítené a helyzetem.

Ha esetleg néhány további tanácsot is tudtok adni, a szárítás módjáról a helyes tárolásról, az maga lenne a mennyország...

Előre is köszönöm.
Utolsó szerkesztés: 01 jún. 2016 09:56 általa: gywareka.

re: #8396 (->gywareka) 01 jún. 2016 13:02 #8398

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Nekünk Sencor van, nincs vele baj.
Amire jó figyelni: minél több, és minél nagyobb átmérőjű tálcája legyen, és az sem baj, ha hőfokszabályozós.
A tálcákat persze szárítás közben csereberélni kell majd.

re: #8396 (->gywareka) 01 jún. 2016 13:32 #8399

Nekem Hauser forgótálcás van. FD-520. Forog, és csak 165W a teljesítménye. Nem éget úgy mint a 250W-os. (még zokniszárításra is jó )
Feltehetően már nem kapható:(

re: #8396 (->gywareka) 03 jún. 2016 14:16 #8426

Nekem nem szabályozós sikerült. Nem is szárítok benne, az eredmény szép, illat nulla.

Gombaszedő ebédje 11 jún. 2016 17:03 #8536

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Hirtelen sült disznókaraj vargányával, rókagomba-paprikással.
Csatolmányok:
Utolsó szerkesztés: 11 jún. 2016 17:04 általa: NP.

re: #8536 (->NP) 12 jún. 2016 16:31 #8550

Jól néz ki nagyon !

re: #8550 (->sooska972) 17 jún. 2016 18:10 #8607

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Sajnos, az Öreg harangban ilyet nem kínálnak...

re: #8399 (->kmisi) 28 jún. 2016 10:24 #8667

Köszönöm a segítséget aszaló témában!

Egyenlőre maradok a napon szárításnál több okból is... De majd még meglátom...

Még1x köszi mindenkinek!

re: #8667 (->gywareka) 28 jún. 2016 11:14 #8668

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
gywareka írta:
Egyelőre maradok a napon szárításnál több okból is...


Ennél jobbat még nem találtak ki, egy jó szerkezet viszont nem árt hozzá,
pl. a sörkollektoros
Utolsó szerkesztés: 28 jún. 2016 11:15 általa: NP.

Re: Főzős 28 jún. 2016 12:03 #8669

NE haragudjatok hogy ide irok de senki nem reagalt gomba felismeres topicban,erdes tonku tinorut erdemes le szedni es ellkesziteni meg soha nem szedtem belolle kicsit erdekes puha szivacsos gomba elege nyuves. Kernek velemnyeket koszi:)
Csatolmányok:

re: #8668 (->NP) 28 jún. 2016 12:15 #8670

Nagyon tetszik!

Hát ha még lenne segítőkész jelentkező az üres dobozok előállítására!

re: #8669 (->Andras29) 28 jún. 2016 13:29 #8671

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Érdemes szedni, de csak ha nem puha szivacsos a kalap.
- a nyúvekről nem is beszélve

re: #8671 (->NP) 28 jún. 2016 20:17 #8678

Hát, elég fiatal egyedet is találtam, de már az is puhás volt és nyüves.
Utolsó szerkesztés: 30 jún. 2016 09:06 általa: liscsim.

re: #8678 (->Andras29) 30 jún. 2016 09:01 #8683

Az a fiatalnak látszó változat.
Mivel most van az idénye, gondoltam felteszem ezt a receptet egy régi szakácskönyvből.

< Keserü-gomba.

Ez a gomba faj főleg Erdélyben, a hegyes erdős vidéken terem és valódi delikát étel, ha jól eltudjuk készíteni.
A szép, gyönge, tiszta gombákat jól meg kell tisztogatni; késsel kell levakargatni a legkisebb levéldarabkát is róla, és vízzel csak gyorsan leöblíteni szükséges.
Egy darab sós szalonnát jól össze kell vagdalni és egy nagy csomó zöldpetrezselyem-levelet is jól meg kell vagdalni és a szalonnával össze kell keverni és kevés sót is közé tenni. A gombákat felül, a szára körül, e szalonna és petrezselyem vagdalékkal egészen be kell kenni, aztán zsíros tepsibe sorba kell rakni. Sütő csőbe gyors tűzön pirosra kell sütni és azonnal tálalni. >
Létrehozás ideje: 0.21 másodpercek

Copyright © 2012 NetGombász Egyesület.
Webmester: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.