Isten hozott, Vendég
Felhasználónév: Jelszó: Emlékezz rám

Főzős
(1 viewing) (1) Vendég

TOPIC: Főzős

re: #4261 (->János66) 30 szept. 2014 17:57 #4508

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Nagyon rendben van, el tudom képzelni az OT-n, az ispánki ragu előtt
(csak vicc)

Gombaszedő vacsorája... 07 okt. 2014 16:05 #4630

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
...őrségi portyázás után: szalonnával tűzdelt nyúlcomb korminmártással, rókagombás zsemlegombóccal.

re: #4261 (->János66) 10 okt. 2014 23:47 #4749

  • saci56
  • Kijelentkezve
  • Szilágyi Sándor
Picike tökmagolaj rá? Hm?

Homoki szarvasgomba 13 okt. 2014 15:03 #4808

  • rizike
Szervusztok! Kaptam ajándékba homoki szarvasgombát. Van valami ötletetek, hogyan érdemes elkészíteni? Zs/Rizike

re: #4808 (->rizike) 13 okt. 2014 16:09 #4813

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
rizike írta:
Szervusztok!...homoki szarvasgombát hogyan érdemes elkészíteni?

Készíts belőle jégkását, de sok citrommal, mert baromi geil.
Itt leírtam a vele kapcsolatos benyomásaimat.
Utolsó szerkesztés: 13 okt. 2014 16:10 általa: NP.

re: #4813 (->NP) 13 okt. 2014 17:15 #4817

  • rizike
Köszi Nagypapi!

Re: Főzős 13 okt. 2014 20:20 #4831

vagy citromos mascarponekrémet, a tefréziát itt is mértékletesen adagolva

re: #4831 (->kardemumma) 14 okt. 2014 17:05 #4839

  • rizike
Köszi!

Re: Főzős 23 okt. 2014 18:49 #5031

Elkészült életem első, saját szedésű vargánya krémlevese. Olíván pirított zsemlekockával és Saci által ajánlott tökmagolajjal vékonyan tálalva...

Párom aki nem szereti a levest, kétszer szedett. A gyerekek csöndben voltak az asztalnál. Ezt a családosok tudják mit jelent...

Röviden, tömören. ISTENI lett!

Lefényképezni nem volt időm, mert elpárolgott.....

re: #5031 (->gywareka) 23 okt. 2014 18:53 #5032

  • saci56
  • Kijelentkezve
  • Szilágyi Sándor


És hol vettél te olyat? Mármint saját szedésű vargányát?
Utolsó szerkesztés: 23 okt. 2014 18:54 általa: saci56.

re: #5032 (->saci56) 23 okt. 2014 18:59 #5033

A saját vásárlású mélyhűtőmből....

Re: Főzős 04 nov. 2014 10:05 #5244

Nem hangzik rosszul:

fuszereslelek.blog.hu/2014/10/21/parmezanos_gomboc

(persze nem bolti gombából)

Márton napra 10 nov. 2014 13:59 #5323

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Sacinak (is) ajánlva: liba & gomba

Re: Főzős 14 nov. 2014 09:03 #5395

Sacinak a sütőhőmérőkről

Mindkettő van, a levegő hőmérsékletét mérő csak kontrollként, hogy mennyi a tényleges hőmérséklet a beállítotthoz képest, ritkán használjuk.
A húsba beleszúrhatót (egyszerű, olcsó IKEÁS) nagyobb húsok egyben sütésekor rendszeresen használjuk, nagyon bejött. Beállíthatod a kívánt maghőmérsékletet, és amikor azt elérte, csipog. Jó játék, az eredmény finom ebéd.

re: #5323 (->NP) 14 nov. 2014 12:13 #5399

  • saci56
  • Kijelentkezve
  • Szilágyi Sándor
Nagypapi, drága vagy, de egyrészt a gyerekek se esznek bonyi kajákat, másrészt még az én parasztgyomromnak is jobb a minél egyszerűbb étel. Amit pl. a baszk konyháról (sajnos, csak hírből) tudok, az pl. ilyen. A gyerekek szoktak nálam hambit rendelni: akkor a darált husi + só kombóval szoktam elkápráztatni őket, meglehetős sikerrel.

re: #5395 (->kardemumma) 14 nov. 2014 12:16 #5400

  • saci56
  • Kijelentkezve
  • Szilágyi Sándor
Köszike. Ritkán sütök nagy darab húsokat egyben: a feleségem eleve vegány... Úgyhogy nálam a másik típus játszik - már csak azért is, mertviszontellenben kezdek rákapni a konfitálásra. Kösz még egyszer a választ!

re: #5399 (->saci56) 14 nov. 2014 14:07 #5401

hihetelnen jo kaja, csinaltam mar parszor
streetkitchen.blog.hu/2014/11/11/olasz_c...migiana_di_melanzane

re: #5400 (->saci56) 15 nov. 2014 15:05 #5412

Ja, ja, konfitáláshoz szuper lesz. Már én is régóta tervezem, hogy rákapok, de még nem vágtam bele.

re: #5401 (->homer) 15 nov. 2014 15:07 #5413

ez nagyon finom, én is imádom! gombát is teszel bele?

re: #5401 (->homer) 16 nov. 2014 13:43 #5419

  • saci56
  • Kijelentkezve
  • Szilágyi Sándor
Hát, ez szuper! Mondjuk, se a vegánysághoz (lásd: sajt), se a sütőhőmérőhöz nincs semmi köze - viszont az is lehet, hogy nem is ez volt a cél. Sima témaváltás történt.

re: #5412 (->kardemumma) 16 nov. 2014 13:43 #5420

  • saci56
  • Kijelentkezve
  • Szilágyi Sándor
Én is csak mostanában kezdtem - majd beszámolok.

re: #5413 (->kardemumma) 17 nov. 2014 18:36 #5427

nem, azt nem. igy tokeletes, ahogy van
Létrehozás ideje: 0.18 másodpercek

Copyright © 2012 NetGombász Egyesület.
Webmester: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.