Isten hozott, Vendég
Felhasználónév: Jelszó: Emlékezz rám

Főzős
(1 viewing) (1) Vendég

TOPIC: Főzős

Főzős 06 ápr. 2012 13:11 #140

Nagypénteki ízelítő:
Csatolmányok:

Re: Főzős 09 ápr. 2012 20:08 #147

Báránymáj medvehagymával és hegyes kucsmával:

DSC02787.JPG


DSC02789.JPG

Re: Főzős 23 máj. 2012 14:01 #183

Javaslom, hogy kezdjük használni a tavalyit, (ha még akad) én például vettem elő vargánya és varas galamb csomagokat. Ez lett.
P1010056.JPG
Utolsó szerkesztés: 30 máj. 2012 06:46 általa: monti.

Re: Főzős . (->#183) 23 máj. 2012 14:13 #184

Jó, akkor a másikat felraktam előbb a gépre, hátha ezért nyüszögöt az előbb az elsőre is. Az elérési út közben nem tetszettek a fájl kiterjesztésék. Máshol szoktam így közvetlen kártyáról tologatva.Jó ezt tudni, akkor itt nem fogok, nem tesz semmit .
Csatolmányok:

Re: Főzős . (->#183) 23 máj. 2012 14:55 #185

De jó, hogy a hervadt rózsa nem is látszik
liscsim írta:
Javaslom, hogy kezdjük használni a tavalyit, (ha még akad) én például vettem elő vargánya és varas galamb csomagokat. Ez lett.
P1010056.JPG
Utolsó szerkesztés: 30 máj. 2012 06:46 általa: monti.

Re: Főzős . (->#185) 01 júl. 2012 05:30 #192

Nem az idén készült:)

2011.08.13.gombzs114.jpg
Utolsó szerkesztés: 01 júl. 2012 05:32 általa: 290130.

Re: Főzős 23 júl. 2012 18:27 #233

Remélem, most sikerül...
[attachment:1]DSCN1729.JPG[/attachment]

Re: Főzős 24 júl. 2012 18:01 #256

Svdkkmsodikadag.jpg


Gomba nincs a dél-keleti végen, de a kertemben gumókat növesztett Shroomer ajándéka.
Ezekből hétvégén rakott krumpli lesz. Majd fogok készíteni krumplisalátát, szilvás gombócot is.

Megjegyzés: Az avatáromon is látszik, hogy egyik gyengém a lila szín.
Utolsó szerkesztés: 24 júl. 2012 18:03 általa: Gamma Leonis.

Re: Főzős . (->#256) 29 júl. 2012 03:39 #333

rakottkrumplisznesbl.jpg

Íme a rakott krumplim a kertemben termett lila krumpliból elkészítve.

Re: Főzős . (->#333) 30 júl. 2012 12:00 #336

  • Szömi
Nagyon gusztusos:) Gombamentes?

Re: Főzős . (->#333) 30 júl. 2012 12:07 #337

Nagyon jól néz ki! Gondolom mind elfogyott, nem maradt egy kis kóstolóra való:)

Re: Főzős . (->#336) 30 júl. 2012 18:13 #341

Gombamentes. Hagyományos rakott krumpli, aminek a hozzávalói: krumpli, tojás, húsos szalonna, házi kolbász, tejföl, sajt, és egy kevés só.

Az egész elfogyott. Tökéletes volt az ízharmóniája.

Re: Főzős 26 dec. 2012 11:33 #1289

Rakott kel, trombitagombával.
Csatolmányok:
Csatolmányok:
Utolsó szerkesztés: 26 dec. 2012 17:10 általa: liscsim.

Saltimbocca 29 jan. 2013 17:01 #1311

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Többek kérésére a farsangi 'saltimbocca' tölteléke:

vaj, áttört tehéntúró, pirított fenyőmag, petrezselyemzöld, só, őrölt színesbors,
száraz sherryvel és tejszínnel beforralt aprított vargánya.
Én főtt sonkaszeletekbe töltöttem, de szerencsésebb nyers füstöltet használni, jobban kiemeli az ízeket. A szobahőmérsékletű kevercset kenjük a sonkára, bejgliszerűen csavarjuk fel, majd kifagyasztás után vágjuk fel.

(Az eredeti saltimbocca - ugorj a szájba - Lénárd Sándornál olvasható, azért idemásolom: "Egy híres firenzei szakácskönyv szerzője, Pellegrino Artusi a saltimboccát római specialitásnak mondja. Egy római szakácskönyv írója, Adolfo Giaquinto szerint Brescia érdeme ez az étel - Ada Boni pedig, aki az olasz konyháról készített enciklopédikus munkája, a Talismano delta Felicità (A boldogság talizmánja) elismeréseként márvány mellszobrot érdemelt ki, elvitatja ugyan a saltimbocca római polgárjogát, de hangsúlyozza róla, hogy a római étlapokról ritkán hiányzik. A történészek, akik annyi papírt és tintát pazaroltak a háborúkra, jobban tennék, ha figyelmüket végre a konyha sokkal üdítőbb historikumának szentelnék!

A saltimbocca, legyen bármelyik város a szülőhelye, mindenképpen borjúhúsból (vitello) készül. Ha azonban vitellone az alapanyag (ez a szó, bár újabban huligánok elnevezésére is használják, eredetileg fiatal marhát, tinót jelöl), akkor is finom lehet az étel, csak több időbe telik az elkészítése.

Hozzávalók: borjúhús, füstölt sonka, zsálya, vaj, víz.

Elkészítése egyszerű: a borjúhúst csíkokra vágjuk, mindegyiket beborítjuk füstölt sonkával, miközben a két réteg közé egy fél zsályalevél kerül. Az összetekert saltimboccát vajban pirosra sütjük, vízzel felöntjük, puhára pároljuk. Sűrű, kis mennyiségű levét tálaláskor a tekercsekre öntjük.")
Csatolmányok:

Gombaszedő ebédje 07 ápr. 2013 15:11 #1396

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Tejfölös krumplileves kevés babérral, lestyánnal, medvehagymával.
...és persze pusztai kucsmagombával.
Csatolmányok:
Hm, nem rossz!

Gaszturbálások_1. 30 ápr. 2013 16:30 #1495

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Sajnos, a kifejezés nem tőlem származik, Hobbyszakács műve, de annyira találó, hogy átvettem.
Mivel az újkrumpli (picivel nagyobb a 'parázs' méretnél) libling a konyhán, ezért tegnap paprikás krumpli készült hosszú lével, tejföllel.
Az ízek szaporítása okán úgy döntöttem, hogy megtisztelem még egy marék tölcséres rókagombával is. Megnyitottam egy üveggel, és utána hosszú másodpercekig csak szippantottam a kiáramló illatot: nagyon finom keserű csokoládé, csipet vaníliával.
Irány a spájz, kíváncsi vagyok, nektek mi jön át!
(ja, és az üvegben azelőtt nem csoki volt, szűzen vettem, kimondottan gomba tárolásra)
Utolsó szerkesztés: 30 ápr. 2013 16:53 általa: NP.

szezonnokedli... 05 máj. 2013 20:51 #1503

Az évszak nokedlije, gévás kakaspörkölthöz.
Csatolmányok:
  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Szép zöld, de köretnek nem túl hagymaízű?
Nem, többször kipróbáltuk már, nagyon sikeres, és szerintem guszta is. Persze régebben spenóttal követtem el ilyen színű köretet, de a hagymaízzel még jobban tetszik.

Re: Főzős 17 máj. 2013 13:13 #1541

  • NP
  • Kijelentkezve
  • .
Utolsó szerkesztés: 17 máj. 2013 13:14 általa: NP.
Létrehozás ideje: 0.58 másodpercek

Copyright © 2012 NetGombász Egyesület.
Webmester: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.